пʼятницю, 30 вересня 2016 р.


  «Дім, в якому живе казка».

 «Ніякі скарби світу
Вам не замінять книги, діти!
Лиш книга – то є справжній скарб,
Який навчить вас в світі жити!»
   Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.
 З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек вихованці Зміївського ДНЗ №1 з привітаннями та подарунком відвідали сільську бібліотеку. Маленьким майбутнім читачам була проведена «Мандрівка Книжковим містом». Бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення бібліотеки та книги, правила поводження у читальному залі та користування книгами. Діти весело і цікаво розповідали про свої перші улюблені книжечки та казкових героїв. Свято завершилось солодким пригощанням.
   Доречно сказати, що в рамках співпраці бібліотеки та дошкільного закладу наші наймолодші читачі разом з вихователями є активними учасниками акцій, заходів та конкурсів бібліотеки. Так, за участь у проекті « Поети Херсонщини. Читаємо разом» вихованці Зміївського ДНЗ №1 були нагороджені дипломом Херсонської обласної наукової бібліотеки ім. О. Гончара у номінації 
« Наймолодший учасник проекту» та отримали подарунок.
   Чим раніше книга увійде у світ дитини, тим раніше, збагатить його, зробить цікавим, повним незвичайних відкриттів і нових знань. Саме це є спільною метою в роботі вихователя та бібліотекаря – навчити дитину любити книгу, тягнутися до неї, чекати свята  від спілкування з нею, а також дати зрозуміти, що бібліотека - це заклад, де можна змістовно та цікаво провести свій вільний час.




понеділок, 26 вересня 2016 р.

БАБИЙ ЯР - ПОМНИМ И ЧТИМ....




Бабин яр – урочище в Шевченківському районі, один з найбільших київських ярів. Назва відома з XV ст., відколи у 1401 р. його власниця шинкарка (баба) продала цю землю Домініканському монастирю.
У 1941-1943 роках Бабин яр став місцем масових страт і поховань, величезною братською могилою. Лише за 2 дні, 29 та 30 вересня 1941 року було знищено більше 30 тисяч євреїв. Усього за роки нацистської окупації Києва, за різними джерелами, загинуло понад 100 000 людей різних національностей: євреїв, українців, росіян, циган. Вбивали євреїв, заручників, комуністів, військовополонених, підпільників, партизанів, українських націоналістів, психічно хворих з лікарні ім. Павлова. Загибель тисяч нічому не винних людей, тільки тому, що вони належать до тої чи іншої нації, стало візитною карткою нацизму.
Після Другої світової війни Бабин яр став символом людської трагедії, страждань мирного населення під час війни.70-річчя трагедії Бабиного яру є нагодою не тільки згадати жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, Праведників світу.
З нагоди 75 річниці з початку (1941) масових розстрілів у Бабиному Яру у бібліотеці відбулась година пам'яті " Без Строку давності". Користувачі бібліотеки мали можливість переглянути стрічку минулої трагедії.
Список літератури по темі " Трагедія Бабиного Яру":