понеділок, 20 лютого 2017 р.

Герої не вмирають! Вони живуть в нашій пам'яті та серцях.

   
Саме такими словами розпочався урок пам'яті в Зміївській ЗОШ І - ІІІ ступенів.

( вчитель Куривчак М. М. та сільський бібліотекар Лозинська А. С.)
Довгим і тернистим шляхом йшла Україна до дня своєї самостійності. Багато випробувань та негараздів випало на долю українців у боротьбі за свободу та незалежність.
Саме за це зараз в АТО воюють наші герої – захисники, воїни. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну, з честю виконують свій  обов’язок перед  Батьківщиною .
 Наш обов’язок - знати їх поіменно, не дати стерти їх імена з пам’яті  майбутніх поколінь.

 Ці Герої живуть серед нас, це наші односельці, яких ми бачимо кожного дня - вітаємось, спілкуємось, але завдяки їм ми навчаємось, працюємо, складаємо плани на майбутнє, прокидаємося вранці під мирним небом.                                   
І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.    Пропоную переглянути світлини учасників АТО с. Зміївки. ( презентація)                  

Чорними стрічками на головах матерів прийшла до нас війна на Сході.
Війна –це жах..   Війна – це руйнація...  Війна – це смерть...
Офіційно її немає, та  вона поруч щодня.Але є ті, для яких Батьківщина більша за життя – герої, які не вмирають.
Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо -  біль втрат в зоні АТО. Гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них  наші земляки – Андрій Ярославович Смільницький та Ігор Анатолійович Дебрін.                
 Вшануймо пам´ять усіх загиблих у війні на сході України хвилиною мовчання. (ВІДЕО - ПЕРЕГЛЯД ФІЛЬМІВ ( СКІФІЯ) ПРО ЗАГИБЛИХ ЗЕМЛЯКІВ)

Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»
Моліться, люди України,
За тих, хто на передовій.
Моліться за чужого сина,
Щоб вас потішив колись свій.
Ті хлопці нам не є чужими,
Бо волю нашу бережуть.
Вони не знають, чи живими
До матерів колись прийдуть.
 Велике спасибі воїнам  за мирне життя, яке ми маємо тут сьогодні....
( Презентація книг про героїзм українського солдата.)
Це книги про життя і смерть, про справжню дружбу і любов, про те, за що та за кого в холодних окопах стоять наші захисники.
Це книги про буремні військові будні, історія солдатів цієї війни, на плечах яких увесь її тягар. Це розповіді про героїзм українського солдата. Це щемливі історії про те, як війна ламає долі людські.

Герої книг різні за віком, професією, вони з різних куточків України, але вони поєднанні однією метою – відстояти Україну. Військові журналісти зібрали сотні інтервю, унікальні світлини та фото з місця подій. Кожен з героїв цієї книжки вартує того, щоб йому доземно вклонитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар