середу, 2 квітня 2014 р.

Шевченко - онлайн.

 
|                                                  Нас єднає Шевченкове слово.
                     
- УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 257/2012
Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
- КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Розпорядження від 21 листопада 2013 р. N 968-р.
Про схвалення Концепції Державної цільової програми "Шевченківський дім"
- КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Розпорядження від 2-го березня 2011 р. №167-р.
Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання
- КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Розпорядження від 30 червня 2010 р. №1282-р. Про затвердження нового складу Організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання
- ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ Комітет з питань культури і духовності.
Про рекомендації слухань "Підготовка до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка: стан, проблеми та пропозиції".     

  1. Тарас Шевченко — Мета створення цього проекту - зібрати докупи як можна більше корисної інформаціїї про Тараса Шевченка та його творчість на сторінках одного сайту. Тут Ви знайдете вірші та прозу, переглянете картини, ознайомитесь з біографією та творчим шляхом. Прочитаєте статті про поета, дізнаєтесь про цікаві і маловідомі факти з його життя, побачите рідкісні фото та зображення великого Кобзаря. Унікальний свого роду в Інтернеті розділ сайту - музика та пісні на вірші Шевченка. Також є можливість переглянути художні та документальні фільми про Т. Шевченка.
  2. Ізборник — "Ізборник" - проект електронної бібліотеки давньої української літератури. Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів, об'єднаних проголошеною тематикою і єдиною ідеєю. У тематичному розділі, присвяченому великому українському Кобзарю, Ви знайдете наступні матеріали:
    - Повне зібрання творів Т.Г. Шевченка (У 6-ти томах);
    - Живопис і графіка;
    - Літопис життя і творчості Т.Г. Шевченка;
    - Шевченківський словник.
    Крім цього, представлений ряд джерел, у яких освячується біографія поета, в тому числі за спогадами сучасників, епістолярії відділу рукописів та багато іншого.
  3. Тарас Шевченко — Тут Ви знайдете багато цікавого та корисного матеріалу про Тараса Григоровича Шевченка - визначну людину, яка присвятила свою творчість рідній землі. Цей сайт існує для тих, хто цінує та любить творчість Великого Kобзаря - невмирущу скарбницю української літератури та культури.
  4. Тарас Шевченко — Сайт містить біографічну інформацію про Т.Г. Шевченко, в окремих категоріях опубліковано його листи, поезію та прозу. Також сайт надає інформацію про Національну премію України імені Тараса Шевченко.
  5. Шевченківська енциклопедія — Eлектронна версія "Шевченківської енциклопедії" у чотирьох томах, яка нині готується Інститутом літератури НАНУ за участю шевченкознавців України, діаспори та країн близького і дальнього зарубіжжя. Проект виконується за підтримки фонду Відродження та Державного фонду фундаментальних досліджень.
  6. Поетика — Поетика - це найпопулярніша в Інтернеті поетична бібліотека українською мовою. Щодня близько 80 читачів блукають віртуальними залами електронної бібліотеки. Цей сайт надає всім зацікавленим доступ до скарбів української поезії у простій та зручній формі , займається підтримкою українських поетів, пропагуючи їхні твори і українську поетичну традицію та служить посередником для спілкування читачів і поетів.
  7. Diasporiana - електронна бібліотека — Проект зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції. На цьому сайті у форматі PDF розміщено книгу Ф. Онуфрійчука "Світ рослин у творах Т. Шевченка".
  8. Електронна бібліотека Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка — Публікація О. Л. Надточій "До історії цензурних заборон творів Тараса Шевченка (1861-1900 рр.)".
  9. Українське слово: Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик — Публікація "Богонатхненність творчої спадщини Тараса Шевченка". Рецензія Миколи Тимошика, доктора філологічних наук, профессора на книгу Дмитра Степовика "Наслідуючі Христа : Віруючій у Бога Тарас Шевченко".
  10. Українські пісні — У даному розділі сайту представлені пісні (народні і не тільки) на вірші Т. Шевченка. До більшості пісень подані акорди для акомпанементу на гітарі, також заплановано розмістити ноти і музичні фраґменти у форматах midi та mp3.
  11. Шевченко - художник. Картини
Джерела:
 

Немає коментарів:

Дописати коментар