вівторок, 25 листопада 2014 р.

День гідності і свободи.

Події, що нині відбуваються у країні, так чи інакше торкаються кожного і не залишають байдужими нікого. Хтось збирає кошти чи одяг, харчі чи ліки на потреби військовим, а ще хтось виготовляє власними руками потрібні речі.Так, крапелька до крапельки, струмочок до струмочка зливаються в єдину ріку добра національні риси українців - взаємодопомога і підтримка, безкористливість, патріотичність і готовність стати на захист спільних інтересів. Здавалось би, чим можуть допомогти армії діти? Словом, і їм не потрібно допомагати їх віднайти.

Що додає нашим солдатам бойового духу, віри в перемогу , що додає сили тим, хто триматися за тоненьку ниточку життя? Так, це любов та молитви рідних людей, а ще віра зовсім незнайомих тобі людей ,але для яких саме ти, солдате, є надією на спокійне життя, навчання. «Підтримати вірою, надією, любов’ю.» - під таким гаслом провели акцію в Зміївській сільській бібліотеці.  « Дорогий солдате, я пишаюся тобою, я буду таким сміливим як ти, повертайтеся живими,повертайтеся з перемогою, дякуємо за наш спокій, ви наші герої…» - і ще багато теплих та щирих слів, були написані учнями 3кл.( кл.керівник М’якенко Л. П.) та 4кл.(кл. керівник Біла В. В.) Зміївської ЗОШ I IIIступенів та адресовані солдатам з АТО. Нехай ці слова, які йшли з маленьких дитячих сердець, додадуть мужності, сил,будуть оберегами від ворожих куль для наших захисників. Дитячий пакунок було передано в сільську раду для подальшої відправки разом з благодійними коштами захисникам з АТО.

 


УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 872/2014

Про День Гідності та Свободи

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, постановляю:
1. Установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.
2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України                   Петро ПОРОШЕНКО
13 листопада 2014 року  

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Euromaidan_03.JPG#mediaviewer/File:Euromaidan_03.JPG

 


Немає коментарів:

Дописати коментар