пʼятницю, 30 вересня 2016 р.


  «Дім, в якому живе казка».

 «Ніякі скарби світу
Вам не замінять книги, діти!
Лиш книга – то є справжній скарб,
Який навчить вас в світі жити!»
   Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.
 З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек вихованці Зміївського ДНЗ №1 з привітаннями та подарунком відвідали сільську бібліотеку. Маленьким майбутнім читачам була проведена «Мандрівка Книжковим містом». Бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення бібліотеки та книги, правила поводження у читальному залі та користування книгами. Діти весело і цікаво розповідали про свої перші улюблені книжечки та казкових героїв. Свято завершилось солодким пригощанням.
   Доречно сказати, що в рамках співпраці бібліотеки та дошкільного закладу наші наймолодші читачі разом з вихователями є активними учасниками акцій, заходів та конкурсів бібліотеки. Так, за участь у проекті « Поети Херсонщини. Читаємо разом» вихованці Зміївського ДНЗ №1 були нагороджені дипломом Херсонської обласної наукової бібліотеки ім. О. Гончара у номінації 
« Наймолодший учасник проекту» та отримали подарунок.
   Чим раніше книга увійде у світ дитини, тим раніше, збагатить його, зробить цікавим, повним незвичайних відкриттів і нових знань. Саме це є спільною метою в роботі вихователя та бібліотекаря – навчити дитину любити книгу, тягнутися до неї, чекати свята  від спілкування з нею, а також дати зрозуміти, що бібліотека - це заклад, де можна змістовно та цікаво провести свій вільний час.




Немає коментарів:

Дописати коментар